Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS

27.10.2025 r. – 31.10.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 27.10.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Płatki kukurydziane na mleku (mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka z indyka, pomidor, ogórek, herbata.

OBIAD; Zupa ziemniaczana (seler, mleko)

Kopytka z bułką i tartą i cukrem (jajka, pszenica), kompot, śliwka.

PODWIECZOREK; Kisiel z bananem i brzoskwinią.

 

WTOREK  28.10.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pomidor, papryka, ser żółty(mleko), pasztet kremowy, kawa zbożowa (mleko, żyto, jęczmień)

OBIAD; Fasolka po bretońsku, bułka pszenna (mleko, pszenica)

kompot, mus owocowy.

PODWIECZOREK; Jogurt z malinami (mleko).

 

ŚRODA  29.10.2025 r.

                                  

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), twaróg ze szczypiorkiem (mleko), masło (mleko), jajko gotowane, pomidor, herbata z cytryną. 

OBIAD; Barszcz czerwony z makaronem (seler, pszenica, jajko), Klopsiki wieprzowe w sosie własnym (pszenica, seler, jajko), ziemniaki, surówka z marchwi,  kompot.

PODWIECZOREK; Zapiekanki z serem (pszenica, żyto, mleko), keczup, kakao (mleko).

 

CZWARTEK 30.10.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser edamski (mleko), szynka wieprzowa, ogórek, herbata z cytryną i miodem.

OBIAD; Krem z białych warzyw z grzankami (seler, pszenica, żyto)

Kotlet schabowy (pszenica, jaja), ziemniaki, surówka wielowarzywna,  ziemniaki, sok owocowy.

PODWIECZOREK; Babka biszkoptowa (mleko, jajka, pszenica, żyto), kakao (mleko), jabłko. 

 

PIĄTEK  31.10.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, mleko), masło (masło), pasta z makreli i jajka (makrela, gorczyca, jajko), ser żółty (mleko), pomidor, herbata owocowa.

OBIAD; Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (seler, pszenica),  Pierogi z serem, kompot, kiwi.

 

PODWIECZOREK; Serek waniliowy ( mleko), banan,

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:12172