Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

JADŁOSPIS

16.06.2025 r. – 20.06.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 16.06.2025

ŚNIADANIE; Płatki kukurydziane na mleku,  pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa,  pomidor, papryka  herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa ogórkowa (seler, mleko)

Ryż z jabłkami (mleko), kompot.

PODWIECZOREK; Jogurt grecki z miodem i malinami (mleko).

 

WTOREK  17.06.2025 r.

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, sałata, rzodkiewka, ser żółty (mleko),  kakao (mleko).

OBIAD; Zupa minestrone (seler, mleko)

Ziemniaki, filet z kurczaka panierowany (jaja, pszenica), mizeria (mleko), kompot.

PODWIECZOREK; Babka biszkoptowa (pszenica, jaja, mleko), banan, herbata.

 

ŚRODA  18.06.2025 r.

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), jajko gotowane,  szynka z indyka,  pomidor, ogórek zielony, herbata owocowa.

OBIAD; Rosół z makaronem (seler, pszenica, mleko)

Karkówka pieczona (pszenica, mleko), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą (pszenica, mleko),  kompot.

PODWIECZOREK; Koktajl malinowo – bananowy (mleko),

 

CZWARTEK 19.06.2025 r.

ŚNIADANIE;

OBIAD;

PODWIECZOREK;

 

PIĄTEK  20.06.2025 r.

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko),  pasta z makreli , ser żółty (mleko),  pomidor,  herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami  (seler, mleko)

Ryba panierowana (jaja, pszenica),  ziemniaki, surówka z marchewki, kompot.

PODWIECZOREK; Mus owocowy.

 

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:10947