Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS

03.11.2025 r. – 07.11.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Kasza manna na mleku (pszenica),  pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka z indyka, ogórek kiszony, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa gulaszowa (seler)

Ryż z jabłkiem (mleko),  herbata owocowa.

PODWIECZOREK; Jogurt naturalny z miodem i brzoskwiniami (mleko)

 

WTOREK  04.11.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Rogal maślany (pszenica, sezam), masło (mleko), dżem truskawkowy niskosłodzony, kakao (mleko).

OBIAD; Zupa ogórkowa  (seler, mleko).

Spaghetti bolognese (pszenica), maliny,  kompot.

PODWIECZOREK; Galaretka owocowa, banan.

 

ŚRODA  05.11.2025 r.

                                  

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty (mleko), szynka wieprzowa, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa jarzynowa (pszenica, seler, mleko)

Gołąbki w sosie pomidorowym (mleko, pszenica), ziemniaki, sok 100%.

PODWIECZOREK; Drożdżówka z serem (pszenica, mleko, jaja), kakao (mleko), mandarynka.

 

CZWARTEK 06.11.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, ogórek zielony, sałata, papryka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa zacierkowa (seler, pszenica, jaja),

Ziemniaki, filet z kurczaka panierowany (pszenica, jaja, mleko), buraczki,  lemoniada.

PODWIECZOREK; Jogurt naturalny z borówkami (mleko).

 

PIĄTEK  07.11.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty (mleko), pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa koperkowa z makaronem (seler, mleko, pszenica, jaja)

Ziemniaki gotowane, łosoś na parze w sosie ziołowo – cytrynowym,  brokuł na parze,  kompot, kaki.

PODWIECZOREK; Ciasto drożdżowe (mleko, jaja, pszenica),  kakao (mleko), jabłko.

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:12225